VCA & Veiligheid

Incompany Cursussen

Palmyras verzorgt voor u een cursus op uw locatie van A tot Z. U hoeft niets te verzorgen, wij doen alles voor u!

Online Cursussen

Geen tijd om te reizen? Geen probleem! Palmyras biedt ook online cursussen aan. Wij plannen de cursus, datum en tijd samen in!

Losse Examens

Heeft u thuis zelf gestudeerd en u wilt alleen een examen doen? Palmyras zal voor u een examen reserveren in verschillende talen.

WAT IS VCA?

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM) Checklist Aannemers. Met een VCA-certificaat legt uw bedrijf de basis om iedere dag weer veilig en gezond te werken.
VCA is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. U laat zien dat uw bedrijf veilig en gezond werken belangrijk vindt en zet uzelf neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer.

VCA BASIS

VCA Basis is een veiligheidsdiploma op het gebied van veilig en gezond werken. De VCA Basis staat voor VGM Checklist Aannemers Basisveiligheid. De VCA Basis, afgekort tot B-VCA en voorheen VCA-1, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers zonder leidinggevende rol. Met dit diploma toont iemand aan dat hij of zij de basiskennis van veilig en gezond werken beheerst. U bent dan bekend met de Arbowet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties en handelingen en het voorkomen van arbeidsongevallen. Het VCA Basis diploma wordt vaak gevraagd door werkgevers of opdrachtgevers wanneer risicovolle werkzaamheden verricht moeten worden.

VCA VOL

VCA VOL is een diploma op het gebied van veilig- en gezond werken gericht op leidinggevende medewerkers en ZZP’ers. Met dit diploma tonen zij aan dat zij weten hoe zij zelf en andere medewerkers op een veilige manier hun werkzaamheden dienen uit te voeren.
VCA VOL staat voor VGM Checklist Aannemers Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden. Wanneer u het VCA VOL diploma heeft behaald, bent u bekend met de wet- en regelgeving, het herkennen van onveilige situaties op de werkvloer, het voorkomen van arbeidsongevallen en het organiseren van toolboxmeetings voor uw medewerkers.

VCA ARABISCH

De VCA Basis cursus + examen Arabisch, afgekort tot cursus B VCA, is bedoeld voor uitvoerende medewerkers die moeten kunnen aantonen dat zij de basiskennis op het gebied van veilig en gezond werken beheersen. Bij deze cursus volgt de cursist een klassikale cursus in de Arabische taal en wordt het examen ook in Modern Arabisch afgelegd.

Onze Prijzen

Individuele cursus

€350,-

Excl. Btw
 • 1-daagse cursus in het Arabisch
 • Gratis les materialen
 • VCA-B voorlees examen
 • Digitaal certificaat en pasje
Inschrijven

Incompany

Op Aanvraag

Voor gemeentes en bedrijven
 • 2-daagse cursus in het Arabisch
 • Gratis lesmaterialen
 • VCA-B voorlees examen
 • Digitaal certificaat en pasje
Offerte aanvragen

LOS EXAMEN

€120,-

Excl. Btw
 • VCA-B voorlees examen
 • Digitaal certificaat
 • Geen cursus
 • Geen lesmaterialen
Examen Bestellen

VCA in andere talen?

Bent u, of is een van uw medewerkers, anderstalig en wilt u het VCA certificaat behalen? Palmyras biedt ook VCA cursussen in andere talen zoals Oekraïens en Tigrinya. Neem gerust contact met ons op om een offerte aan te vragen voor anderstalige cursussen.

Download uw gratis digitale veiligheidspas

Bent u geslaagd voor een VCA-examen bij Palmyras? Dan bieden we u de mogelijkheid om uw digitale veiligheidspas op te slaan op uw smartphone. Let op: indien u uw certificaat vóór 1 mei 2017 heeft behaald, geldt deze mogelijkheid helaas niet.

Mijn VCA Pasje Downloaden